ناب فایل

آموزش معماری به دانشجویان معماری

ناب فایل

آموزش معماری به دانشجویان معماری

  • ۰
  • ۰

رنگ ها چه تاثیری در دنیای ما دارند؟

رنگ یک عنصر جامع از دنیای ما است. رنگ، یک عنصر قدرتمند در تزئین خانه است. رنگها نه فقط در محیط طبیعی، بلکه در محیط معماری تاثیر به سزایی دارند. این روزها اهمیت رنگ در معماری کاملا اثبات شده است.

به طور کلی میتوان «رنگ» را به دو معنای عمده بررسی کرد: یک، مواد رنگی و کاربرد آنهاست و دیگری ادراک و مفهوم پدیده رنگ است.

رنگ همیشه در روند تکاملی انسان نقش پررنگی داشته است. محیط و رنگ آن محیط، به خوبی درک می شود. با دیدن رنگها، مغز انسان آنچه را که بر مبنای عینی و ذهنی درک کرده است را پردازش و قضاوت می کند. تأثیر روانشناختی رنگها روی ارتباطات، اطلاعات و تأثیر آن بر روان انسانها، جنبه هایی از فرآیندهای قضاوت ادراکی ما است. از این جهت، تنها هدف استفاده از رنگ در یک فضای معماری، به دکوراسیون فضا و زیبایی آن محدود نمی شود.

مشاهدات تجربی و مطالعات علمی ثابت کرده است که واکنش و رفتار انسان در یک محیط معماری به درک و احساسی که از رنگ محیط دریافت می کنند بستگی دارد. رنگها موجب تحریک احساسات ما می شوند و به شیوه ای که ما حتی از آن آگاه نیستیم روی ما تأثیر می گذارند. هنگام انتخاب رنگ برای خانه خود، بهتر است نظرات دیگران را فراموش کنید و خودتان تصمیم بگیرید که چه رنگی را میپسندید؛ زیرا این شما هستید که در آن فضا به خوردن، خوابیدن، سرگرمی و کارهای روزانه خود می پردازید.

دسته بندی رنگ ها

رنگ های اصلی:

 قرمز، آبی و زرد سه رنگ اصلی هستند. آنها پایه و اساس چرخه رنگ هستند و همه رنگ های دیگر از ترکیب آنها تشکیل شده اند.

رنگ های ثانویه:

هنگامی که دو رنگ اصلی ترکیب می شوند، رنگ ثانویه ای را ایجاد می کنند. این رنگ ها نارنجی، سبز و بنفش نام دارند.

رنگ های خنثی:

هنگامی که دو رنگ ثانویه مخلوط می شوند، آنها یک رنگ ثالثی مانند قهوه ای، زیتونی، ارغوانی را تشکیل می دهند.

 

نقش رنگ در معماری و طراحی داخلی

برای استفاده بهتر از رنگ ها در طراحی داخلی ، باید به چگونگی رفتار رنگ ها آگاه باشید. به اینکه چگونه با تغییر فضا شخصیت خود را تغییر می دهند و در خلق و خوی انسان  تاثیر می گذارند. رنگ ها در برخورد و بازتاب نور، شخصیت خود را تغییر می دهند. رنگ های روشن بسیار شاد و دلنواز هستند و به عنوان یک قاعده کلی، اگر از رنگ روشن برای فضای داخلی استفاده شود اتاق ها را بزرگ تر و روشن تر می کنند. رنگ های تیره پیچیده و گرم هستند و باعث می شوند اتاق ها کوچک و تاریک به نظر برسند. بسته به رنگ مورد استفاده در فضا، یک محیط می تواند تحت فشار و خفه یا پر از تحرک و پویایی باشد یا اینکه خنثی و آرام به نظر برسد. رنگهایی که در طراحی داخلی و دکور خانه استفاده می کنید، بر جو داخلی خانه تاثیر می گذارند و باید قبل از اینکه رنگ ها را انتخاب کنید، به درستی آن را ارزیابی کنید. برای مثال یک اتاق خواب باید آرام باشد و اتاق نشیمن باید هیجان انگیز و انرژی بخش باشد .

 

خصوصیات رنگ ها

برای انتخاب درست رنگ در معماری ، باید این را بدانید که هر رنگی را در کجا میتوان مورد استفاده قرار داد. به عنوان مثال، نارنجی یک رنگ پر انرژی است و زرد، رنگ پرماجرا و استقامتی است. هم زرد و هم نارنجی، گزینه های خوبی برای ورودی خانه هستند.

آبی، آرامش بخش است و اغلب در اتاق خواب و حمام استفاده می شود.

بنفش، رنگی غنی است، دراماتیک و پیچیده. اگر می خواهید یک محیط رسمی تر و کلاسیک ایجاد کنید، بهتر است این رنگ را در محیط داخلی خود دعوت کنید، این رنگ را میتوانید در اتاق نشیمن و حتی اتاق غذاخوری استفاده کنید. 

سبز آرام است و یاد آور طبیعت؛ بنابراین یک گزینه عالی برای اتاق خواب است. اگرچه رنگ سبز می تواند در آشپزخانه به دلیل طراوت و شادابی استفاده شود. 

قرمز یک رنگ تحریک کننده است و باید مقدار کمی با رنگ های خنثی مانند سیاه و سفید استفاده شود.

جالب است بدانید که واکنش ما نسبت به رنگ ها، عمدتا ناخودآگاه است، اما رنگها این قدرت را دارند که بر کیفیت زندگی و رفاه ما تأثیر بگذارند.

 

ویژگی های رنگ در آثار هنرمندان

هنرمندان مفاهیم رنگ را به سه روش در آثار خود به کار می برند:

  • رنگ به عنوان عنصری تجسمی برای توصیف موضوع اثر و خصوصیات آن؛ مثل ترسیم یک منظره پاییزی یا زمستانی که برای هریک از اجزاء آن منظره (کوه ها، درخت ها ، زمین ، آسمان...) از طیف رنگ های خاصی استفاده میشود.
  • رنگ به عنوان عنصری نمادین که معنی عمیق و درونی اثر و اجزای آن را به نمایش میگذارد. برای مثال در بسیاری از آثاری که هنرمندان به خلق موضوعات اعتقادی، مذهبی و افسانه ای ساخته اند، کاربرد رنگ عموما جنبه ای نمادین و استعاری دارد.
  • استفاده از رنگ برای به نمایش گذاشتن ارزش های درونی و زیبایی ها و تاثیرات خود رنگ، بدون در نظر داشتن ارزش های استعاری و توصیفی آن. از این خصوصیت رنگ به عنوان جنبه تزئینی در بسیاری از محصولات صنعتی و هنرهای سنتی مثل گلیم ، فرش ،پارچه ، طراحی و دوخت لباس ، معماری و شهرسازی بهره می برند.

 

حالا که این نوشته را خوانده اید، با اهمیت انتخاب رنگ در معماری و ساختمانها آشنا شده اید. برای مطالعه بیشتر درباره تاثیر رنگ در محیط، می توانید به وب سایت medium مراجعه کنید. این مقاله را با این جمله ارزشمند از «لوکوربوزیه»، از پیشگامان معماری مدرن، به پایان می رسانیم که می گوید:

«نور و سایه، بلندگوهای معماری اند. فرم ها، حجم ها و رنگ ها در معماری، همان آکوستیک و موسیقی هستند.»

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی